Vrijdag 14 mei 2021

Update: 'Transfer Zivkovic afgeblazen: partijen kwamen er niet uit'


  • 22-01
  • Bron tekst / afbeelding: Voetbalprimeur

Richairo Zivkovic staat voor een vertrek uit België. KV Oostende heeft de 22-jarige spits niet meer nodig en kan hem deze winter verkopen aan het Zwitserse FC Sion.

Dat meldt Het Laatste Nieuws. Zivkovic is volgens de Belgische krant op weg naar FC Sion, dat de transfer op korte termijn hoopt af te ronden. Alleen blessures of andere onvoorziene omstandigheden kunnen nog roet in het eten gooien. De Zwitserse club staat in eigen land op de zevende plaats.


Met drie competitiegoals bleef Zivkovic in de eerste seizoenshelft ver onder de verwachtingen bij Oostende. Hij staat sinds de zomer van 2017 onder contract bij de Jupiler Pro League-club. In die periode speelde hij 49 wedstrijden, waarin hij twaalf keer scoorde.


Zivkovic werd eerder deze winter al gelinkt aan Dinamo Kiev, maar de topclub uit Oekraïne koos voor Fran Sol. De spits speelde eerder voor FC Groningen, Ajax, Willem II en FC Utrecht. In 2014 betaalde Ajax nog 2,5 miljoen euro voor de toen zeventienjarige spits.


Update 19/01, 18:22 uur: De transfer van Zivkovic naar Zwitserland is rond, meldt Het Laatste Nieuws. De spits trekt de Oostende-deur achter zich dicht en tekent spoedig een contract bij het Zwitserse Sion.


Update 22/01, 10:19 uur: Volgens Voetbal International is de transfer van Richairo Zivkovic naar het Zwitserse FC Sion van de baan. De club had wel interesse in de spits, maar 'de partijen kwamen er uiteindelijk niet uit'. 

Lees het hele artikel