Vrijdag 14 mei 2021

'Ik kan PSV ook overnemen. Alleen: wat valt er voor mij dan te winnen?'


  • 14-12
  • Bron tekst / afbeelding: Voetbalprimeur

De steenrijke Salar Azimi werd bij het Nederlandse voetbalpubliek bekend door zijn lucratieve beloften aan NAC Breda en interesse in Roda JC maar is inmiddels ook eigenaar van een club: de Belgische vierdeklasser Patro Eisden Maasmechelen. Hij stelt over genoeg financiële middelen te beschikken om ook PSV te kopen.

"Waarom Patro Eisden? Heel simpel", steekt Azimi van wal in Voetbal International. "Ik kan bij wijze van spreken ook PSV overnemen. Alleen: wat valt er voor mij dan te winnen? Die club wordt regelmatig kampioen, speelt Champions League. Beter zal het in Eindhoven nooit worden. Hier liggen die mogelijkheden er wél."


"Een aantal maanden terug ben ik via een vriend in contact gekomen met mensen van deze club. Maanden van onderhandelen hebben uiteindelijk ertoe geleid dat ik de koninklijke Patro Eisden overgenomen heb. Vanwege de mogelijkheden die ik zie. Want vergis je niet, hoor. Mede dankzij de aanwezigheid van Maasmechelen Village (een shoppingcomplex nabij het stadion, red.) is dit commercieel gezien uiterst interessant."


Azimi ziet overeenkomsten met de Belgische club KV Oostende. "Dat is ook vanuit de onderkant van het Belgische voetbal is opgeklommen naar de hoogste klasse. Waarom zou dat in Maasmechelen niet kunnen? Als ondernemer moet je in dingen geloven. En ik ben er stellig van overtuigd dat wij ertoe in staat zijn om drie keer te promoveren."


Lees ook: Van Gaal op pad met miljonair: 'Hello! I am invited and I will come to Iran!'

Lees het hele artikel