Emmen breekt contract Lukkien open tot en met 2023


FC Emmen heeft het contract van Dick Lukkien opengebroken en verlengd. De 48-jarige trainer staat nu tot en met juni 2023 onder contract bij de nummer twaalf van de eredivisie.

De oude verbintenis van Lukkien liep tot en medio 2021. Hij loodste FC Emmen in 2018 voor het eerst naar de eredivisie en slaagde erin om zich het seizoen erop met de club te handhaven (veertiende plaats).

Ook in het seizoen 2019/2020 presteerde Emmen onder Lukken opnieuw zeer behoorlijk. De club was na 26 speelronden, het moment waarop de competitie werd stilgelegd vanwege het coronavirus, maar vier punten verwijderd van een plaats in de play-offs om Europees voetbal.

Feestje

"Het is elke dag een feestje om richting Emmen te rijden", zei Lukkien tijdens de speciaal belegde persconferentie, die live via YouTube werd uitgezonden.

"Daarnaast heb het gevoel dat we hier, met FC Emmen, nog lang niet klaar zijn. Dat geldt voor mezelf, maar ook voor de mensen met wie ik werk, die allemaal een belangrijke en positieve rol spelen in de keuze om twee jaar langer bij deze club te blijven."

Lukkien staat sinds medio 2016 aan het roer bij FC Emmen. Hij was eerder assistent-trainer bij BV Veendam en FC Groningen.

 

Lees het hele artikel »