Vrijdag 30 september 2022

Vitesse, Sparta, Cambuur en Fortuna roeren zich op transfermarkt


  • 11-01
  • Bron tekst / afbeelding: NOS.nl

De eredivisieclubs Vitesse, Sparta, Cambuur en Fortuna Sittard hebben zich in de aanloop naar de herstart van de eredivisie versterkt.

Vitesse heeft de 25-jarige spits Adrian Grbic aangetrokken. De Oostenrijker wordt voor een half seizoen gehuurd van het Franse Lorient. Grbic speelde ruim 150 profduels en kwam daarin 37 keer tot scoren. Ook speelde Grbic negen interlands (4 doelpunten).

Cambuur heeft ook een nieuwe aanvaller binnen. De Friezen huren voor de rest van het seizoen Patrick Joosten van FC Groningen. De 25-jarige Joosten kwam bij Groningen voornamelijk in actie als invaller. Hij speelde in de eredivisie ook voor Sparta, FC Utrecht en VVV.

Namli en Verrips

Eén van de oud-clubs van Joosten, Sparta, huurt Younes Namli (27) tot de zomer van van het Russische Krasnodar. De middenvelder met de Marokkaanse en de Deense nationaliteit, kwam in ons land eerder uit voor PEC Zwolle en sc Heerenveen.

Fortuna Sittard haalt Michael Verrips terug naar Nederland. De 25-jarige doelman komt over van het Engelse Sheffield United. De club uit Limburg huurt Verrips eerst voor een half jaar en neemt hem dan over van de Engelsen. Verrips kwam in Nederland eerder uit voor Sparta, MVV en FC Emmen.

Lees het hele artikel