Vrijdag 19 april 2024

Ook een gesprek met ontevreden fans krijgt ADO en Kuijt niet aan het winnen

• 12-09
  • Bron tekst / afbeelding: NOS.nl

ADO Den Haag heeft op de valreep zijn vierde competitienederlaag weten af te wenden in de eerste divisie. Nigel Owusu hielp de ploeg van trainer Dirk Kuijt in de 89ste minuut aan een 1-1 gelijkspel bij Jong FC Utrecht.

Het gelijkspel moet voor Kuijt nog als iets van een verlichting hebben gevoeld. De trainer voerde zondag nog een gesprek met een groepje ontevreden ADO-supporters over de matige start van het seizoen. ADO won één van zijn eerste zes wedstrijden en incasseerde drie nederlagen.

Volwassen mannen

"Dat het geen leuk gesprek is, dat je elkaar even de waarheid vertelt, was zeker. Dat zijn volwassen mannen die met elkaar praten", vertelde Kuijt maandagavond voor de camera van ESPN.

"Ik moet zeggen: er wordt vaak negatief over supporters gesproken, maar gisteren is dat op een hele volwassen manier gegaan. Op een gezonde manier, het was nog niet eens een discussie."

Aanvankelijk leek het dus weer helemaal verkeerd te gaan voor ADO Den Haag, nadat invaller Derensili Fernandes halverwege de tweede helft de 1-0 had gemaakt namens Jong FC Utrecht.

ADO zat andermaal in zak en as, totdat een van richting veranderd schot van Owusu, waarbij de keeper op het verkeerde been werd gezet, alsnog voor een iets positievere afsluiting van de avond zorgde.

Een gelijkspel bij Jong FC Utrecht is niet direct een resultaat dat in Den Haag tot euforie leidt, maar gezien het verloop van de wedstrijd kan met een greep in de bak voetbalclichés gesproken worden van een gewonnen punt.

PEC alleen aan kop

PEC Zwolle profiteerde van het gelijkspel van FC Eindhoven en gaat nu alleen aan kop van de eerste divisie. De formatie van trainer Dick Schreuder won in een duel met wisselende kansen bij Jong AZ: 2-3.

FC Eindhoven, dat samen met PEC bovenaan stond, raakte twee punten achterop bij Zwolle door gelijk te spelen bij Almere City FC (1-1).