Go Ahead wint kolderieke kelderkraker en drukt ADO dieper in de penarie

Bron tekst / afbeelding: Voetbalprimeur

(1651 views)

ADO bakte er weinig van tegen Go Ahead, dat voor aanvang van de clash in de Adelaarshorst één punt minder had. De thuisploeg boekte vorige week al een overwinning op NEC (2-1) en bleek zaterdag het nodige zelfvertrouwen te hebben. Het dominante spel werd pas in de 38e minuut beloond met een doelpunt. Spits Sam Hendriks maakte 'm. 
Na de pauze stond Tom Beugelsdijk met een kapitale blunder aan de basis van de 2-0. De ADO-verdediger miste een bal volledig en moest lijdzaam toezien hoe Hendriks kon afdenderen op goalie Ernestas Setkus. De spits passeerde de Letse doelman en schoot rustig de tweede Go Ahead-goal binnen. 

57' GOAL! Hendriks 2-0. #GoAheadEagles #gaeado #hendriks #eredivisie pic.twitter.com/guT7aoUS4C
— Dutch Goals And More (@DutchGoalsAMore) February 11, 2017

Een kwartier voor het laatste fluitsignaal was de ellende compleet toen Setkus rood incasseerde omdat hij Hendriks neerhaalde. Groenendijk had al drie keer gewisseld en dus moest Dion Malone in het doel gaan staan. Heel even leek het nog spannend te worden, toen scheidsrechter Ed Janssen de bal om onbegrijpelijke redenen op de stip legde en invaller Abdenasser El Khayati de daaropvolgende strafschop benutte.
ADO drong nog aan, maar een gelijkmaker - die ook absoluut niet verdiend was geweest - viel niet meer. Integendeel: Marcel Ritzmaier maakte er 3-1 van. Dat deed de Oostenrijkse linkspoot met een prachtige lob van afstand.  Lees het hele artikel op Voetbalprimeur

Transfernieuws verzamelt automatisch nieuwsberichten uit vrij toegankelijke openbare bronnen. De weergegeven informatie is afkomstig van reeds gepubliceerde content en dient uitsluitend ter verwijzing, doorverwijzing of samenvatting van nieuws uit externe bronnen. Waar mogelijk wordt gelinkt naar de originele publicatie.

Transfernieuws slaat geen afbeeldingen of multimedia-inhoud lokaal op. Afbeeldingen worden rechtstreeks geladen van de content delivery netwerken (CDN’s) van de oorspronkelijke aanbieders. Dit gebeurt uitsluitend wanneer deze bronnen publiek beschikbaar zijn zonder technische beperkingen.