Dinsdag 7 mei 2024

Bayern pas na verlenging langs Hertha in Duitse beker

• 06-02
  • Bron tekst / afbeelding: NOS.nl

Bayern München heeft zich dankzij een 3-2 zege bij Hertha BSC een plek verschaft in de kwartfinales van het Duitse bekertoernooi. 'Der Rekordmeister' had daar wel een verlenging voor nodig.

Het duel in Berlijn ontbrandde al snel. Bayern, nog altijd zonder de geblesseerde Arjen Robben, claimde na drie minuten een strafschop nadat Karim Rekik wild in was gekomen in zijn duel met Leon Goretzka.

Scheidsrechter Markus Schmidt oordeelde, tot afgrijzen van de Bayern-spelers, dat Goretzka moedwillig naar de grond was gegaan en toonde hem een gele kaart.

Om de onvrede bij de Bayern-spelers compleet te maken tekende Maximilian Mittelstädt op aangeven van oud-Feyenoorder Salomon Kalou uit de aanval die volgde voor de 1-0.

Twee keer Gnabry

Gnabry bracht beide ploegen weer in evenwicht met een kiezelharde dropkick en vlak na rust rondde de vleugelaanvaller een goedlopende aanval fraai af.

Een cadeautje van Bayern-verdediger Mats Hummels, hij kopte de bal te zacht terug op keeper Sven Ulreich, leidde de 2-2 van Davie Selke in waarna uiteindelijk een verlenging volgde.

Coman matchwinner

In de verlenging duurde het niet al te lang voordat Bayern op voorsprong kwam. Nadat de bal door bijna het hele strafschopgebied was geslingerd, troefde Kingsley Coman drie Hertha-verdedigers af en kopte hij de 2-3 binnen.

Weghorst en Verhaegh verliezen, Bruma wint

Wout Weghorst en Paul Verhaegh zijn klaar in de DFB-Pokal. Het duo ging eerder op woensdagavond met VfL Wolfsburg onderuit tegen RB Leipzig: 1-0.

Weghorst en Verhaegh stonden in de basis en speelden de hele wedstrijd. Matheus Cunha tekende in de negende minuut na een fraaie actie waarbij hij twee spelers uitspeelde voor de enige treffer in Leipzig.

Met Jeffrey Bruma negentig minuten op het veld wist Schalke 04 zich wel te plaatsen voor de volgende ronde. In Gelsenkirchen werd het tegen Fortuna Düsseldorf 4-1.

Ook FC Augsburg bereikte de kwartfinales. Die club won, zonder de geblesseerde Jeffrey Gouweleeuw, van Holstein Kiel (1-0), dat uitkomt in de Tweede Bundesliga.